Inredning i badrummet

badruminredningSå länge det inte är trasigt, låt det vara. Det brukar många gånger vara gängse uppfattning hos de flesta människor. Det innebär helt enkelt att man inte ska göra något åt någonting som fortfarande fungerar, utan bara låta det vara. Det är lätt att ha den inställningen när man har betydligt mycket mer annat att göra, både i själva livet och i hushållet. Ett rum i bostaden som ofta drabbas av denna ignorans är badrummet. Man tänker att så länge det fungerar så spelar det inte så stor roll, man spenderar ju trots allt inte speciellt mycket tid i ett badrum om man jämför med husets alla övriga rum.

Det ligger såklart en poäng i det. Behöver man inte renovera eller inreda sitt badrum så ska man inte heller göra det. Fungerar det så gör det och är man nöjd med hur det ser ut så lämna det helt enkelt. Men det kan finnas goda skäl till att ändå gå både på djupet och på ytan i badrummet. Bara ens sådan sak som att säkra upp badrummets fuktskydd är en vital del för alla hushåll för skulle det börja läcka så kan man räkna med att det är mer än endast badrummet som kommer att behövas göras om. Den delen tillhör dock djupet i badrummet, ytan är dock lika viktig. Det man ska tänka på är att ett badrum gör sig väldigt väl i en belysning som man kan variera mellan dunkelt och klart. Alltså är en dimmer något som kommer hjälpa dig i alla tänkbara situationer i badrummet. Dessutom är det viktigt att ha bra speglar, i bra höjd, för att man verkligen ska få användning av dem. Tänk dessutom på att förvaring i ett badrum är viktigt, och du ska helst undvika att använda dig av trä, då även de fuktbehandlade ändå tål väta mindre än vad exempelvis plats och metall gör.

På samma gång som du alltså tänker design i badrummet ska du också tänka fuktsäkert. Tar du med båda delarna i beräkningen så kommer du inte enbart att få ett vackert badrum, det kommer dessutom att hålla i många år framöver.

Updated: 19 maj, 2014 — 13:18

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

IMAA © 2013 Frontier Theme